Kolos Group

Laminare

Operatiunea de acoperire a suportului pe o fata sau pe ambele fete cu un strat de folie de plastic; se recomanda pentru suporturi cu gramaje mai mari de 170 gr/mp. Se poate face cu folie lucioasa sau mata.

In istoria poligrafiei, aceasta metoda de protectie a tiparului este relativ noua. Pe langa protectie, laminarea ofera tiparului si un efect estetic deosebit. Laminarea presupune o folie subtire de cativa microni care are pe una dintre fete un adeziv insesizabil si care se videaza pe tipar la temperaturi inalte. Laminarea protejeaza tiparul impotriva deteriorarii, impotriva umezelii sau impotriva actiunii razelor soarelui.

Laminarea mata

Alege laminarea de textura MATA pentru a face tiparul satinat si placut la atingere. Ca o extra-finisare, peste laminarea mata se poate opta pentru lacuire selectiva. Acest lucru face ca unele elemente sa fie de textura mata iar alte elemente de textura lucioasa.

Laminarea lucioasa

Alege laminarea de textura LUCIOASA pentru a da intensitate si stralucire tiparului. Înfolierea la cald Reprezinta depunerea unui strat de folie (pe material tiparit sau netiparit). Operatiunea se realizeaza la temperaturi ridicate (100 gr. – 160 gr. C) si prin exercitarea unei presiuni de contact între folie, suport si platanul încalzit. Masinile de infoliere pot lucra prin actiune plana sau prin rulare (cilindru).

Pentru mai multe informaţii despre produse, servicii sau pentru a obţine o cotaţie de preţ vă rugăm folosiţi pagina "Cerere de ofertă".