Kolos Group

Caserare

Caserarea este procedeul prin care o imagine imprimata pe un suport (de obicei din hartie) se fixeaza pe un carton prin intermediul unui adeziv lichid.

Ea se poate executa manual (procedeu nerecomandat in domeniul inramarilor deoarece procentul de rebuturi este foarte mare iar calitatea este slaba) sau cu ajutorul diverselor utilaje specializate. Practic dupa impregnarea suprafetei cartonului cu adezivul special, cartonul suport pe care a fost pozitionata lucrarea ce se doreste a fi caserata se introduce in presa, unde datorita pompei de vacuumare care elimina aerul, ea va fi presata puternic si uniform de o suprafata din sticla. Acest procedeu permite intinderea perfecta a lucrarii si eliminarea bulelor de aer dintre carton si lucrare. Fata de alte metode de fixare a imaginii, caserarea este un procedeu sigur si ieftin. Nu se poate folosi in cazul print-urilor inkjet sensibile la umezeala sau in cazul hartiilor cerate sau plasticate pe care adezivul nu face priza. Ca dezavantaj major, la dimensiuni mari cartonul de suport se va curba in timp datorita umezelii si uscarii ulterioare. Pentru a putea fi folosit, un afis sau un panou publicitar are uneori nevoie de putina sustinere fizica; de aceea se lipeste pe carton, micro-ondul, mucava, forex sau pe alte materiale mai dure decat hartia.

Pentru mai multe informaţii despre produse, servicii sau pentru a obţine o cotaţie de preţ vă rugăm folosiţi pagina "Cerere de ofertă".